Mycket administration blir det….

Vi har hört att det ska vara knöligt att köpa hus utomlands. Men jag tycker faktiskt att det har gått väldigt smidigt hela vägen. Det beror säkert på vem man arbetar med och vi  fått jättemycket hjälp från vår mäklare Evelin som arbetar på Fastighetsbyrån i området. Det märks att de har stor erfarenhet av att jobba med svenska och vet vad vi vill ha och hur de bäst kan hjälpa till. Fastvisst har det varit många instanser att hålla redan på – bankpersoner, advokater och massor av andra. ….

Tror dock att allt ska vara klart nu! Pengarna har lämnat oss och hamnat i Spanien. Vi har bokar tid för slutstädning och byte av lås. det är exempel på såndant som Fastighetsbyrån gör för sina svenska kunder, vi är vana vid att det ska vara rent när vi flyttar in! Tack och lov – skulle ju vara jättetrist att starta nya livet i nya huset med att sanera efter andra boende… Pust.

 

 

Inspektion i maj

Vi fick nycklarna till huset i maj och åkte ner ett par dagar i mitten av maj för att inspektera. Det var lika fint som vi hade hoppats och faktiskt ännu mysigare! Det är en stor gemenskap i området och det känns härligt att grannarna hälsade oss välkomna.

Det finns mycket vi vill fixa i huset, det blir väldigt tomt utan personliga saker. Dock är alla väggar nymålade och allt är fräscht. Men som sagt – det behövs lite ”pynt” för att göra huset mysigt. Det ska bara bli så kul att få fixa till!!

Första blogginlägget

Det var längesen vi började prata om att köpa hus i Spanien – och idag känns det som att vi har kommit i land! Ett jättefint, väldigt spanskt townhouse har nu blivit vårt. Spännande, läskigt men väldigt, väldigt roligt.

Nu börjar resan med att älska och förvalta detta hus. Att göra det till ett ställe både vi och andra kan längta till. Att göra det till en plats där man känner sig välkommen och kan njuta av ledig tid, värme, god mat, golf, shoppning, bad eller vad det är man är ute efter. Vår förhoppning är att andra vill hyra vårt fina hus när vi inte har möjlighet att vara där. Ett tomt hus är inget kul, det ska fyllas av människor som tycker om det och som använder det.

Hej lilla huset – välkommen till oss!