Att göra

Spela golf

Runt huset finns några av europast mest kända golfbanor. Du har alltså kommit till rätt ställe om du brinner för golf!

Gibraltar

Gibraltar ligger beläget vid inloppet till Medelhavet och har ett fantastiskt naturlandskap med vackra klippor som stiger upp ur Medelhavet. Här kan du välja att svalka dig i Medelhavet eller Atlanten som korsas vid Gibraltar. De ca 150 grottorna är väl värda ett besök, droppstensgrottan St Michaels är den mest kända. Du flanerar tryggt på gatorna i Gibraltar, brottsligheten är i stort sätt obefintlig.

När du upplevt den storslagna naturen och förhoppningsvis träffat på de vilda aporna på Gibraltarklippan (tänk bara på att det är förbjudet att mata aporna) kan du besöka en av de många typiska engelska pubar som finns. Där kan du njuta av en enklare måltid för ca 80 kr och en mörk pint för ca 40 kr. Maten är traditionellt engelsk, fish and chips blir inga problem att få tag i. Gibraltar har en gammal historia som är intressant att veta mer om, ett besök på museet vid 18 Bomb House Lane kan varmt rekommenderas.

gibraltar

Alhambra

Alhambra är ett stort borg- och palatsområde belägen på en höjd i den andalusiska staden Granada och är en unikt bevarad byggnad inom västlig islamisk arkitektur. Alhambra uppfördes i huvudsak av den moriska Nasriddynastinfrån 1250-talet till 1300-talets slut. Det var det sista av de moriska fästena i Spanien som höll stånd mot kristenheten. 

Alhambra blev 1870 ett nationellt kulturminnesmärke i Spanien och 1984 sattes Alhambra upp på Unescos världsarvslista tillsammans med den närbelägna trädgårdsanläggningen Generalife och stadsdelen Albiacin på höjden bredvid Alhambra.

Alhambra

Tarifa

Tarifa är beläget på Spaniens allra sydligaste spets och är väldigt vackert. Här möts Altanten och Medelhavet via en milslång strand . Trots sin popularitet under högsäsongen finns här gott om plats för alla som vill njuta i solen. Oavsett tid på dygnet är stranden aldrig en besvikelse med de fagraste soluppgångar och nedgångar du kan önska. Känner man för en romantisk nattutflykt är det så gott som alltid stjärnklart. Blickar du ut över sundet skymtar Maroccos imponerande berg, lockande nära. Vänder man helt om är även Andalusiens egna enastående berg en fröjd för ögat. Här kan semesterns alla tänkbara behov och intressen tillfredställas.

Tarifa

%d bloggare gillar detta: